Stanowiska

dyrektor, pedagog

wicedyrektor, nauczyciel j.polskiego

kierownik szkolenia praktycznego, nauczyciel przedmiotów zawodowych

nauczyciel matematyki

przewodnicząca Komisji Socjalnej, nauczyciel wychowania fizycznego

pomoc administracyjna

Informacje

pomoc administracyjna - Katarzyna Karpińska

ZAKRES CZYNNOŚCI I OBOWIĄZKÓW :

1.przyjmowanie, gromadzenie i prowadzenie dokumentacji związanej z przyjmowaniem nowych pracowników,
2.sporządzanie umów o pracę i świadectw pracy w oparciu o Kartę Nauczyciela i Kodeks Pracy
3.wydawanie zaświadczeń związanych z zatrudnieniem nauczycieli i pracowników administracji i obsługi
4.prowadzenie kart urlopowych dla pracowników administracji i obsługi
5.opracowywanie kalendarza urlopów taryfowych dla pracowników obsługi i administracji
6.prowadzenie kartotek czasu pracy
7.wydawanie i ewidencjonowanie legitymacji ubezpieczeniowych dla pracowników oraz książeczek zdrowia
8.dokonywanie stałego przeglądu teczek akt osobowych wszystkich zatrudnionych oraz egzekwowanie wymogu dostarczania dokumentów i wpinanie ich na bieżąco do teczek akt osobowych
9.prowadzenie kontroli pracowników obsługi w ciągu tygodnia i prowadzenie stosownej dokumentacji w tym względzie.
10.archiwizowanie i przechowywanie właściwie zabezpieczonych dokumentów prowadzonych w ramach zajmowanego stanowiska
11.organizacja szkoleń pracowników szkoły w zakresie BHP i p.poż
12.sporządzanie sprawozdań statystycznych dotyczących zatrudnienia pracowników (GUS, SIO)
13.prowadzenie spraw socjalno-bytowych dla pracowników szkoły – przydział dla nauczycieli środków czystości wg Karty Nauczyciela ( dokonywanie obliczeń wydatków na ten cel w ramach posiadanych przez szkołę środków finansowych).
14.przygotowywanie tekstów umów z kontrahentami szkoły i przedkładanie do zaopiniowania radcy prawnemu oraz sporządzanie ich aneksów wg potrzeb.
15.prowadzenie książki kontroli i zaleceń Sanepidu
16.prowadzenie dokumentacji dotyczącej kontroli stanu bezpieczeństwa pożarowego praz BHP budynku szkoły
17.okresowe przeglądy stanu technicznego budynku szkoły i składanie informacji Dyrektorowi szkoły
18.opracowanie planu remontów budynku szkoły i jego realizacja
19.sukcesywny zakup sprzętu szkolnego i pomocy naukowych, zakup i zabezpieczenie szkoły w środki czystości, materiały piśmienne i biurowe, nadzór nad naprawami sprzętu szkolnego
20.właściwe zabezpieczenie i rozprowadzenie wśród pracowników obsługi środków czystości
21.prowadzenie spisów inwentarza szkoły i materialna odpowiedzialność za jego zabezpieczenie
22.przeprowadzanie okresowych inwentaryzacji majątku szkoły:
- pod koniec każdego roku kalendarzowego,
- raz na dwa lata spis inwentaryzacyjny wewnętrzny

nauczyciel j.polskiego, historii, wos, wychowania do życia w rodzinie

nauczyciel przedmiotów zawodowych, informatyki

nauczyciel geografii

nauczyciel edukacji dla bezpieczeństwa

nauczyciel chemii i analizy chemicznej

nauczyciel rewalidator

nauczyciel religii

pedagog specjalny

przewodnicząca Zespołu Humanistycznego, nauczyciel j. angielskiego

przewodnicząca Zespołu Przedmiotów zawodowych, nauczyciel przedmiotów zawodowych

nauczyciel j.polskiego, przepisów ruchu drogowego, opiekun Samorządu Uczniowskiego

Inspektor Ochrony Danych Osobowych

Rejestr zmian

Data wytworzenia dokumentu: 26-03-2013
Dokument wytworzony przez: Dyrektor szkoły
Osoba odpowiedzialna za treść dokumentu: MariolaWeber
Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 26 marca 2013 14:14
Dokument wprowadzony do BIP przez: Magdalena Giełdoń
Ilość wyświetleń: 5148
06 września 2024 12:19 (Mariola Weber) - Usunięcie stanowiska: przewodnicząca Komisji Etyki, nauczyciel historii, wos, religii.
06 września 2024 12:19 (Mariola Weber) - Dodanie stanowiska: dyrektor, pedagog.
06 września 2024 12:18 (Mariola Weber) - Zmiana danych stanowiska: nauczyciel matematyki.
Zatrzymaj banner przewijany
Kształcimy w zawodach: technik technologii żywności, technik weterynarii, piekarz, cukiernik, przetwórca mięsa::Realizujemy praktyki zawodowe w ramach projektów europejskich::Zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe, dla zawodu: technik weterynarii, realizujemy w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym, stadninie koni i gabinetach weterynaryjnych::Zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe, dla zawodów: technik technologii żywności, cukiernik, piekarz i przetwórca mięsa, realizyjemy u mistrzów rzemiosła::Kształcimy w zawodach: technik technologii żywności, technik weterynarii, piekarz, cukiernik, przetwórca mięsa::Realizujemy praktyki zawodowe w ramach projektów europejskich::Zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe, dla zawodu: technik weterynarii, realizujemy w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym, stadninie koni i gabinetach weterynaryjnych::Zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe, dla zawodów: technik technologii żywności, cukiernik, piekarz i przetwórca mięsa, realizyjemy u mistrzów rzemiosła::