Rejestry i ewidencje

Rejestry w szkole

  • Rejestr skarg i wniosków dostęp do rejestru prawnie ograniczony /ustawa z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz.U. z 2019r., poz 1781)
  • Rejestr Zamówień Publicznych (wersja elektroniczna)
  • Akta osobowe i dokumentacja płacowa pracowników jednostki
  • Akta osobowe i dokumentacja przebiegu nauki uczniów i słuchaczy
  • Ewidencja legitymacji szkolnych, pracowniczych oraz ich duplikatów
  • Ewidencja  świadectw szkolnych
  • Ewidencja indeksów
  • Rejestr wydanych kart rowerowych
  • Rejestr pracowników
  • Rejestr akt i zaświadczeń - awans zawodowy nauczycieli
  • Ewidencję czasu pracy pracowników obsługi i administracji
  • Księgi inwentarzowe (wersja elektroniczna)
  • Ewidencje: środków czystości, wydania delegacji wyjazdów służbowych pracowników, opłat pocztowych, biletów, sortów BHP
  • Księgi druków ścisłego zarachowania
  • Rejestr zarządzeń wewnętrznych i decyzji dyrektora szkoły
  • Rejestr upoważnień
  • Rejestr korespondencji
  • Rejestr pism wychodzących i przychodzących

 

Warunki udostępniania danych:
wniosek złożony w formie pisemnej lub elektronicznej

Sposób udostępniania danych:
odpowiedź pisemna

Zakres udostępniania danych:

zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, tj. zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz.U. z 2019r., poz 1781)

Termin udostępniania danych:
do 14 dni

Warunki zabezpieczeń technicznych i organizacyjnych niezbędnych do uzyskania dostępu do danych zgromadzonych w rejestrze


Zgodnie z następującymi aktami prawnymi:

  • Ustawa z 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1781)
  • Obwieszcenie Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dn. 18 października 2019 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o ochronie baz danych
  • USTAWA z dnia 27 lipca 2001 r. o ochronie baz danych ( tekst ujednolicony Dz. u. z 2019 r. poz. 2134, z 2020 r. poz. 288)
  • USTAWA z dnia 05 sierpnia 2010r. o ochronie informacji niejawnych (Dz. U. z 2019 r. poz.742)
  • Rozporzadzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dn. 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem  danych osobowych i w sprawie swobodnego takich danych

Wiadomość powiązana z

Rejestr zmian

Data wytworzenia dokumentu: 29-09-2020
Dokument wytworzony przez: Dyrektor szkoły
Osoba odpowiedzialna za treść dokumentu: Mariola Weber
Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 27 marca 2013 11:24
Dokument wprowadzony do BIP przez: Magdalena Giełdoń
Ilość wyświetleń: 4688
29 września 2020 11:20 (Bożena Zając) - Zmiana danych dokumentu. (Dokument opublikowany)
29 września 2020 10:33 (Bożena Zając) - Zmiana danych dokumentu. aktualizacja (Dokument opublikowany)
17 września 2014 13:27 (Magdalena Giełdoń) - Zmiana danych dokumentu. (Dokument opublikowany)
Zatrzymaj banner przewijany
Kształcimy w zawodach: technik technologii żywności, technik weterynarii, piekarz, cukiernik, przetwórca mięsa::Realizujemy praktyki zawodowe w ramach projektów europejskich::Zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe, dla zawodu: technik weterynarii, realizujemy w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym, stadninie koni i gabinetach weterynaryjnych::Zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe, dla zawodów: technik technologii żywności, cukiernik, piekarz i przetwórca mięsa, realizyjemy u mistrzów rzemiosła::Kształcimy w zawodach: technik technologii żywności, technik weterynarii, piekarz, cukiernik, przetwórca mięsa::Realizujemy praktyki zawodowe w ramach projektów europejskich::Zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe, dla zawodu: technik weterynarii, realizujemy w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym, stadninie koni i gabinetach weterynaryjnych::Zajęcia praktyczne i praktyki zawodowe, dla zawodów: technik technologii żywności, cukiernik, piekarz i przetwórca mięsa, realizyjemy u mistrzów rzemiosła::